Saturday 26 January 2013

Khasiat Kopi Hijau / Sayuran

Assalamualaikum ,

KHASIAT KOPI HIJAU

  

  • TIADA CAMPURAN HERBA
  • AROMA YANG MENYELERAKAN
  • MENGANDUNGI EKSTRAK JUS DAUN BARLI HIJAU
  • TIADA BAHAN KIMIA BERBAHAYA
  • TIADA PEWARNA TAMBAHAN
  • TIADA PANAS BADAN
  • SESUAI UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR
MINUM RASA KENYANG DAN BERTENAGA

  • MERUPAKAN MAKANAN YANG LENGKAP DAN MEMPUNYAI KANDUNGAN NUTRIEN YANG TINGGI PENTING UNTUK KESIHATAN TUBUH
  • MEMBANTU KEPADA MEREKA YANG PENTINGKAN KELANGSINGAN
  • MEMBANTU MENGURANGKAN BERAT BADAN & MELANCARKAN PERJALANAN HAID
BERFUNGSI DALAM MEMPERBAIKI KEADAAN KESIHATAN MISALNYA  :-

  • KENCING MANIS , SAKIT JANTUNG , DARAH TINGGI , SAKIT SENDI , MAIGRAIN , GOUT , BUASIR , KETUMBUHAN , KANSER , GASTRIK , SEMBELIT , PERUT BERANGIN , MASALAH SISTEM PENGHADAMAN , MEMBANTU MENGURANGKAN BERAT  BADAN , KEGUGURAN RAMBUT , MASALAH KULIT & MELANCARKAN PERJALANAN HAID



KANDUNGAN KAFEIN YANG TERDAPAT DALAM KOPI DIIMBANG OLEH EKSTRAK JUS DAUN BARLI , MENYEBABKAN IANYA TIDAK PANAS 


DAUN BARLI MERUPAKAN TANAMAN BIJIRIN KELIMA TERBESAR DI DUNIA . KAJIAN SAINTIFIK MENDAPATI BAHAWA DAUN BARLI YANG MUDA LAGI HIJAU MEMBEKALKAN ZAT MAKANAN PALING SEIMBANG DALAM SATU SUMBER TUNGGAL , YANG MENGANDUNGI :

  • 5 KALI GANDA ZAT BESI BERBANDING DAUN BAYAM
  • 7 KALI GANDA VITAMIN C BERBANDING OREN
  • 11 KALI GANDA KALSIUM BERBANDING SUSU LEMBU
  • 16 KALI GANDA PROTIEN BERBANDING SUSU
  • 25 KALI GANDA KALIUM BERBANDING PISANG 
  • 18 ASID AMINO TERMASUK 8 ASID AMINO PENTING YANG TIDAK DAPAT DIHASILKAN OLEH BADAN MANUSIA DAN TERPAKSA DIPEROLEHI DARIPADA MAKANAN 
  • KLOROFIL YANG SEDIA TERHADAM


ASAS PERLABURAN MASA DEPAN DALAM MENJANA KEHIDUPAN YANG SIHAT DISAMPING MENJAGA KESIHATAN TUBUH BADAN 


TIGA FUNGSI UTAMA :-

  1. PEMBERSIHAN (MENYINGKIRKAN TOKSIN DARI TUBUH )
  2. PENGIMBANGAN (MENGIMBANGKAN PH BADAN )
  3. PENGGANTIAN (MENGGANTIKAN NUTRIEN YANG DIPERLUKAN OLEH TUBUH )



No comments:

Post a Comment